8.4.09

revolutia moldoveneasca din 2009

cu gandul, ca altfel nu pot, sunt alaturi de cei din chisinau.

dar lectia pe care trebuie sa o stie cei din pman si in principiu toata lumea care sustine studentii anticomunisti e ca televiziunea si in general media sunt un dusman si mai mare decat vladimir voronin.

aceleasi texte ca la noi 89, aceleasi zvonuri, exact acelasi pattern care in final va duce la o asanare naturala a spatiului public insangerat (vezi florile de universitate) si de aici si de acolo. iar probabil peste multi ani, o sa vina o babuta sa aprinda o lumanare pentru eroii care nu mor niciodata.

acum, mai mult decat niciodata e nevoie de pragmatism si cat mai putina patima. se umple tot de informatie pana cand se atinge o masa critica care o sa-i ajute pe cei de la putere sa traga ce concluzie trebuie. e scrisa in orice manual regula asta.

oare ce ramane din zvonurile din seara asta peste cateva saptamani? daca e sa fie revolutie, folositi tastatura drept arma alba. ca o ironie sumbra, pe canalul national din Moldova, in seara asta au fost desene animate.

libertatea e mai intai stiinta si apoi patima.

4 comentarii:

  1. e mare nenorocire! exacta asa a patin si romania in '89, si ucraina dupa alegeri anul trecut si acuma se mai simte! e dezastru ce se intampla acolo! saracii oameni!

    RăspundețiȘtergere
  2. MOLDOVA sau MOLDAVIA sau.........o palma de pamant care apartine ROMANIEI si va apartine in veci. Daca au ceva de revendicat "moldovenii" , atunci ar trebui sa revendice alipirea cu patria mama ROMANIA. Interesele sunt mari ,mafia ,rachetii,rusii ,comunistii,etc....dar , mai devreme sau mai tarziu vom afla adevarul care se mai ascunde din pacate in spatele cortinei.

    RăspundețiȘtergere
  3. revolutia se bazeaza foarte mult pe emotii, asa ca e greu sa ai pretentia sa existe pragmatism si coerenta in absenta unei organizari prealabile sau a unei conduceri recunoscute unanim.
    in absenta emotiilor n-ar mai exista nici o revolutie populara, numai lovituri de stat :).

    eu refuz in continuare sa compar Romania 1989 cu Moldova 2009. mai degraba Piata Universitatii 2000 sa aiba mai multe asemanari cu Chisinau 2009 - o populatie imbatranita si comunista impotriva tineretului dornic de progres, totul asezonat cu o oarecare libertate a presei si a celorlalte canale media.

    RăspundețiȘtergere
  4. si...din pacate nu a fost nimic, nimic constructiv.

    RăspundețiȘtergere

Being here is a privilege, not a right. Act accordingly.